Wednesday, December 20, 2006

urna bios







Es tracta d'un model d’urna funerària biodegradable de terra compactada, que conté una llavor d’arbre o planta, i que ha estat dissenyada per Gerard Moliné, sota la tutoria de Martín Ruiz de Azúa, i realitzada pels interns dels tallers productius dels centres penitenciaris de Catalunya.

La presentació nacional exclusiva d’aquesta urna funerària es va fer dins la fira “Funermostra 2005”, a Fira de València, el dia 2 de juny del 2005 i davant de la premsa barcelonina el 8 de juny del mateix any. Va ser presentada oficialment amb un gran èxit i va captar l'interès de mitjans de comunicació d'Austràlia, Alemanya, Bèlgica, França, Portugal, Itàlia ...

Està fabricada amb materials biodegradables: closca de coco, turba compactada i cel·lulosa. En el seu interior conté una llavor d’alzina (Quercus ilex) que es pot substituir per una altra llavor, brot o planta adequada al lloc escollit per plantar-la. És llavors quan la llavor comença a créixer.

L’urna Bios transforma el ritual de l’enterrament en una regeneració i un retorn a la vida per mitjà de la natura. Els cementiris es converteixen així en boscos.

Floquet de neu va ser enterrat també en una urna funerària d’aquestes característiques.

http://www.urnabios.com

No comments: